WordPress’de cURL error 28: (http_request_failed) Hatası ve Çözümü- 2020

WordPress’de cURL error 28: (http_request_failed) Hatası Alıyorum

 

Curl Error 28 Hatası Alıyorsanız Bakacağınız Yerler Bellidir

 

Hazır içerik yönetim sistemlerini (CMS) kullananların zaman zaman karşılaştıkları farklı problemler olmaktadır. Bunların bir çoğu ya ilgili yazılımın alt yapısından kaynaklı ya da destekleyici kod yapılarından kaynaklanabilmektedir. Yazılımcılar tarafından yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde tema veya eklentiler bu sorunların ana kaynağı olarak  kendilerini göstermiştir.  Bu yazımızda da WordPress sitenizin açılmamasına veya çok geç açılmasına (Yaklaşık 15 saniye) sebebiyet veren bir hatayı inceleyeceğiz: cUrl Error 28 http_request_failed

Tema Veya Eklentiler İncelenmeli

Eğer sisteminiz stabil çalışır ve her şey yolunda iken bir sorun yoksa, son güncelleme aldığınız bazı unsurlar bu sorunlara yol açabilir. Mesela bir otomatik dil çeviri eklentiniz bir güncelleme almış ve sisteminizle çakışma yaşamıştır. Yapmanız gereken şüphelendiğiniz (Son güncellenen) eklentileri tek tek devre dışı bırakarak hatalı kısmı yakalamanızdır. Yine aynı şekilde kullandığınız tema bir güncelleme almış olabilir ve o da sorun yaşatıyor olabilir.

Php Versiyonunuz Güncel Olmalı

Bununla birlikte birçok platform ve blogda bu soruna dair çözümler tartışılmış ve farklı çözüm yolları konuşulmuştur. Php versiyonunuzu değiştirmeyi tavsiye eden, hosting şirketinize bant genişliği arttırımı için ticket açmanızı tavsiye eden görüşler de mevcuttur. Fakat bizlerin bizzat yaşadığı bir sorunu çözerken uyguladığımız metot tamamen üstteki metotdur. Elbet ki host şirketiniz bir bant kısıtlama veya yasaklamasına gittiyse yine bu sorunla karşılaşılabilir fakat en yaygın sebep çakışma yaratan tema veya eklenti kodlarıdır.

Bu Hata Seo Puanı Da Kaybettirir

Sayfanızın çok geç açılmasına sebebiyet veren bu kritik hata aynı zamanda arama motorlarınca da seo puanı kırılmasına, ziyaretçilerinizin siteniz açılmadan terk edip gitmesine de sebebiyet verecektir. Dolayısı ile çözülmesi gereken majör sorunlardan birisidir. Google’nin sitenizi indexlemesi için yapabileceğiniz bazı şeylere ise bu yazımızda değinmiştik

İlginizi Çekebilir >>   Wordpress Yorum Alanından URL Alanını Silmek

 

Tema / Eklenti Yapımcısına Durumu İletmelisiniz

Hem performans açısından hem güvenlik açısından sorun tespit ettiğiniz tema veya eklenti yapımcısına da sorunu iletmeli ve hata düzeltme güncellemesi göndermesini isteyebilirsiniz. Böylelikle alıştığınız bir eklentiyi kaybetmemiş olacak ve yapımcının da hatasız ürünler ortaya koymasını sağlayacaksınız. Sisteminiz de daha stabil çalışıyor olacak…

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Maalesef Spam Kontrolü