Webmasterler İçin En Faydalı 5 Chrome Eklentisi [2022]

Biz web geliştiriciler renklere dokunmadan, kenarları, pixelleri ölçüp biçmeden rahat edemeyiz. Bazen bir virgül hatası yüzünden kodların içinde sabahlara kadar boğuluruz, kahvekolik oluruz, uyku tutmaz, gözler yanar, bir huzursuzluk basar… Nasıl ama, dertlerimiz ortakmış değil mi sevgili webmasterler? 🙂

Haydi gelin kronik webmaster sorunlarını bir kenara bırakıp size bugün kendimizin de kullandığı ve bize en fayda sağlayan 5 chrome tarayıcı eklentisinden bahsedelim…

En İyi Chrome Eklentileri

 

1. Wappalyzer

Wappalyzer chrome eklentisi, o an görüntülediğiniz sitenin çoğu bilgisini anlık olarak size sunan pratik bir eklentidir. İlgili web sitesinin yazılım alt yapısını, sürümünü, ölçümleme metrik yapısını, cms kullanılmış ise cms adını, kullanılan bazı güvenlik sistemlerini (Captcha modelleri), javascript kütüphaneleri gibi bir çok framework bilgilerini alabileceğiniz ücretsiz bir chrome eklentisidir. Eklentinin ücretsiz sürümü ile birçok işinizi rahatça görebileceğiniz gibi aylık 9 Dolar ile Pro/Ücretli sürümü de pek tabiki mevcut.

Kısacası araştırdığınız site ile ilgili temel bilgileri pratik şeklinde veren bu eklenti her webmasterin tarayıcısında ekli olması gerekir efendim der ve sıradaki eklentimize geçeriz;

 

2. ColorZilla

Yazımızın girişinde hatırlarsanız renklere dokunmadan duramayız biz webmasterler demiştik. İşte şimdi tam o anı yaşıyoruz, sizlere renk paletinizi oluştururken, bazen bir butonu renklendirirken veya müşterinizin logosuna uygun bir div fonu verirken kolaylık sağlayan, amatör tasarımcı hataları yaptırmayan güzel bir eklentiyi tanıtmaktan mutluluk duyarız. ColorZilla…

Eklentiyi eklediğinizde istediğiniz web sitesinde hoşunuza giden renk üzerine damlalığı dokundurmanız yeterli. O sizin adınıza renk kodunu bir click ile kopyalayacaktır, size de ilgili kod alanına yapıştırmak kalıyor. Bu arada, local web sayfalarında çalışmaz efendim, illâ ki internet üzerinde bağlandığınız bir web sayfası olmalı, bu da bonus bilgi olsun 🙂

İlginizi Çekebilir >>   Woocommerce farklı bir adrese gönderilsin mi? Seçeneği kaldırma

(Localhostta geliştiricilere biraz kötü haber oldu ama…)

 

3. WhatFont

Yani şimdi renk uyumuna önem verilir de font seçimi ve uyumuna önem verilmezmi frontend geliştirmede? Bu tatlı ve küçük eklenti üzerinde bulunduğunuz web sayfasındaki font ismini, türünü, kalınlığı gibi birçok özelliği üzerine tuttuğunuzda size anlık gösteriyor. “Bir web sitesindeki font ismini bulma” sorusuna cevap olan eklentidir efendim kendileri…

Hatta clicklemeye bile gerek bırakmıyor, yormuyor sizi. Deneyiniz  ve ekleyiniz, tavsiye edilir…

 

4. Measure-it

Kenarları, pixelleri ölçüp biçmeden yapamayız demiştik ya, işte tam üzerine bastık ve karşımıza bu eklenti geldi. Tamam, özgün tasarımlar ortaya çıkarmak harika bir duygu olsa da bazen örneklem üzerinden gittiğimizde yada müşterimizin özel talebini karşılarken bire bir almamız gereken alanlar oluyor.

İşte burada piksellerin, elementlerin, divlerin mesafelerini, ölçülerini ekran üzerinden almamıza yarayan küçük, basit, tatlı ve şirin sanal cetvelimiz Measure-it eklentisine teşekkürlerimizi sunuyoruz efendim, üzerine bir de şiddetle her web geliştiricinin tarayıcısında olmasını tavsiye ediyoruz. (Sanırız ismi de şu bildiğimiz terzi mezurasından geliyor 😀 )

 

5. Clean All – History & Cache Cleaner

Şu sözleri çok duyduk mu?

Cacheyi temizlesene kardeşim bi de öyle dene (Bir webmaster arkadaş)

   Önbelleğinizi silip deneyiniz… (Bir hosting destek ekibi)

        Geçmişi sildin mi? (Geleceğe yön vermek isteyen bir dostun sesi…)

              Çerezlerdendir O  (Acıkan bir ofis arkadaşı…)

Evet tüm bunları tekrar duymamızı engelleyecek faydalı ve düzenli güncelleme alan küçük bir eklentiyi size tavsiye edip konuyu kapatmadan geçemedik. Tasarım hatalarını veya eski verileri bellekte tutarak hatalarla yüzleşip durmayınız efendim, seçin neleri silmek istediğinizi, süreyi de sonsuz yapın tek tıkla silin süpürün cacheyi, çerezleri…

İlginizi Çekebilir >>   Wordpress Tema Düzenleyici Yok, Nasıl Geri Getirebilirim?

Her tarayıcıda olması tavsiyemizdir bu önbellek silme eklentisinin.

 

Bu yazımızın da geldik yine sonuna, umarız size fayda sağlayacak kısa bir okuma listesi olmuştur. Gecenin bir yarısı, bir projeyi sorunsuz deploy etmenin sevinci ile yazdık efendim bu yazıyı, biraz da samimi konuşma dili kullandık diyelim 🙂 Eğer yazımız size de fayda sağladı ise kısa bir yorumla bizlere moral vermeye ne dersiniz?

Görüşmek üzere…

 

 

 

 

1 yorum

  1. ŞahaNey

    Güzel ve faydalı eklentiler konusunda bilgilendirdiğiniz için teşekkürler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Maalesef Spam Kontrolü